Categories
ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ

Διακήρυξη των Α.Κ.Μ.

Σε μια κοινωνία που χρόνια τα κεκτημένα ιδανικά της καταστρατηγούνται, σύντροφοι και συντρόφισσες αποφασίσαμε από κοινού να γνωστοποιήσουμε τις ιδέες μας ως πυρήνας Αντιεξουσιαστών Καλαμάτας-Μεσσηνίας (ΑΚΜ). Οι λόγοι που μας όθησε σε αυτή τη διακύρηξη, είναι οι εξής :

Α) ότι στη Καλαμάτα και ευρύτερα στη Μεσσηνία δεν υπάρχει κοινωνικό ανατρεπτικό ρεύμα.

Β) την ανάγκη να εκφραστούμε κοινωνικά και πολιτικά ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας (κράτος, αφεντικά) με θεμελιώδη λίθο την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.

Ο σημερινός κόσμος διέπεται από την αδηφαγία του παγκόσμιου καπιταλισμού, που όσο ‘’βουλιάζει’’ στη σήψη και τη παρακμή του, σκοτώνει τα πάντα. Οι μεγάλοι καπιταλιστικοί πόλοι για χάρη των συμφερόντων τους εξοντώνουν λαούς με τοπικούς πολέμους (Συρία κλπ.). Ως αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής, παρουσιάζεται η έξαρση της μετανάστευσης, της προσφυγιάς, της στοχευμένης φτωχοποίησης και την εξαθλίωση του βιωτικού επιπέδου. Εδώ βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο φασισμός, ο ρατσισμός η ξενοφοβία και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Παράλληλα ο εργασιακός μεσαίωνας ( παιδική εκμετάλλευση, ανασφάλιστη εργασία κλπ.) επανέρχεται δριμύτερος  και οδηγεί σε ανοχή- απάθεια- απογοήτευση- αποδοχή. Στην Ελλάδα των μνημονίων, των ευρωλιγούρηδων του φασιστικού ευρώ και των  κυβερνήσεων που αποδέχονται τα πάντα, χωρίς ενδοιασμούς για την ανθρώπινη ζωή ,το μέλλον διαγράφεται ζοφερό.

Υπό τις δυσοίωνες  αυτές συνθήκες, εμείς φιλοδοξούμε να σταθούμε απέναντι στις απάνθρωπες και τόσο αθέμιτες πρακτικές των δυναστών μας, προβάλλοντας τα ιδανικά μας ως ασπίδα. Ο αναρχισμός δεν είναι κανένα δόγμα, δεν είναι κάποια εγκεφαλική σύλληψη, δεν είναι τελεολογικό σύστημα και επομένως δεν αποτελεί συνταγή για μελλοντικές κουζίνες. Επιδιώκουμε να αντικαταστήσουμε το « όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο» (του ισχυρού που επωμίζεται ο ανίσχυρος) με το «όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι». Δράσεις λοιπόν, σε όλα τα μέτωπα, σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας (κράτος, αφεντικά, μπάτσοι, τράπεζες, στρατός, εκκλησία κλπ.) Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον αγωνίζεται ανιδιοτελώς για την ελευθερία του δίπλα του.

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε συνοπτικά στη δική μας πραγματικότητα. Παλεύουμε και ευελπιστούμε για έναν κόσμο χτισμένο στην αλληλεγγύη, το σεβασμό, την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ύπαρξης. Μια κοινωνία ελεύθερη (χωρίς εξωτερικό-εσωτερικό καταναγκασμό), αταξική (δίχως διαχωρισμό της σε τάξεις), κολλεκτιβοποιημένη (με κοινή διαχείριση αγαθών), ακρατική /αποστρατιωτικοποιημένη (χωρίς εξουσιαστές και κατασταλτικές δυνάμεις ) και αμεσοδημοκρατική (με κοινές αποφάσεις για τα πάντα, με εναλλαγή και ανακλητότητα)

«Τις πιο όμορφες θάλασσες δεν τις έχουμε ταξιδέψει ακόμα»

                                                                                    Ν. Χικμέτ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *